۱۳۹۲ آذر ۹, شنبه

همسر حمیدرضا مرادی سروستانی، درویش زندانی که به دلیل بیماری قلبی و عروقی در بیمارستان بستری است



همسر حمیدرضا مرادی سروستانی، درویش زندانی که به دلیل بیماری قلبی و عروقی در بیمارستان بستری است، می‌گوید که همسرش نیاز به یک عمل جراحی فوری دارد که تا۹۰ درصد ممکن است به مرگ او منجر شود.

صدیقه خلیلی، روز پنج‌شنبه (۷ آذر-۲۸ نوامبر) در گفتگویی با وب‌سایت “کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران” با اشاره به بستری شدن همسرش در بیمارستان “شهدا”ی تجریش در تهران از تاریخ ۱۵ آبان ماه، گفت: «من هنوز برگه‌ای که باید رضایت خودم را برای هر اتفاقی که ممکن است در حین عمل جراحی بیفتد امضا نکردم. نمی‌دانم چه باید بکنم و می‌ترسم.»

خانم خلیلی بی‌توجهی مسوولان زندان و ممانعت آن‌ها از انتقال زودتر همسرش به بیمارستان را در یک سال اخیر، به عنوان عامل اصلی پیش‌روی بیماری وی عنوان کرد و افزود: «من بار‌ها برای او وقت پزشک گرفتم و برگه پزشکی را به مسوولان زندان و دفتر دادستان بردم اما او را به بیمارستان نمی‌آوردند.»

به گفته وی، پزشکانی که سال گذشته آقای مرادی را معاینه کرده بودند، هشدار داده بودند که اگر این زندانی عقیدتی تحت درمان مناسب و زیر نظر پزشک متخصص قرار نگیرد، «بیماری او پیشرفت خواهد کرد و می‌تواند منجر به قطع دو پایش شود».

بی‌خبری مطلق از دانشجوی بازداشتی در مهاباد



از سرنوشت یک شهروند کُرد بازداشت‌شده در مهاباد هیچ اطلاعی در دست نیست.

بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، روز يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ آمانج پرویزی ، برادر زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام آرمان پرویزی در شهر مهاباد توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت شد که تا لحظه‌ی انتشار این گزارش از محل نگهداری وی خبری در دسترس نمی‌باشد.

گفتنی است که این شهروند کُرد بدون اطلاع قبلی و یا حکم دادگاه، توسط مأموران امنیتی حکومت اسلامی ایران بازداشت شده است.

لازم به یادآوری ست آرمان پرویزی فرزند رشید اهل مهاباد که اواخر سال گذشته همراه چند نفر دیگر دستگیر و در پانزده تیر ماه امسال در دادگاه انقلاب رشت به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کرد به اعدام محکوم شد.

بنابه این گزارش حکم صادره در تاریخ 31/10/2013 به وی ابلاغ شده است ، نامبرده مدتی دانشجوی معماری و در دانشگاه رشت مشغول به تحصیل بوده است.

۱۳۹۲ آذر ۸, جمعه

وکیل پرونده ستار بهشتی: به دادسرای جنایی احضار شدم




 وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی گفت که شعبه اول بازپرسی دادسرای جنایی در تماسی تلفنی ، وی را به دادسرا احضار کرده است.

گیتی پورفاضل روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: به دلیل اینکه پرونده دیگری در دست داشتم و باید به دادگاه مراجعه می کردم نتوانستم به دادسرا بروم.

وکیل مدافع خانواده ستار بهشتی گفت اویل هفته آینده به شعبه اول دادسرای جنایی مراجعه خواهد کرد.

پور فاضل از علت احضار خود به دادسرای جنایی اظهار بی اطلاعی کرد و افزود: احتمال می دهم پرونده مجددا از دادگاه به دادسرا بازگشته باشد.

وی توضیح داد: اگر شعبه 1057 دادگاه کیفری کارکنان دولت درباره اختلاف موجود در پرونده نظر داده و پرونده را تکمیل می کرد، حتما برای من اخطار می فرستادند و تاریخ دادرسی ماهیتی را مشخص می کردند.

به گفته پور فاضل، طبق قرائن موجود در پرونده، مرگ ستار بهشتی قتل عمد است، اما بازپرس شعبه اول دادسرای جنایی تهران، مرگ وی را قتل شبه عمد می داند.

اختلاف نظری نیز بین بازپرس و دادیار این پرونده در باره رضایتی که با عجله از خانواده ستار بهشتی اخذ شده است، وجود دارد. بطوری که دادستان این رضایت را قانونی می داند؛ ولی بازپرس چنین نظری ندارد و قاضی باید در این باره تصمیم بگیرد.

قاضی اگر مرگ ستار بهشتی را شبه عمد تشخیص دهد، با همین عنوان در دادگاه کیفری کارکنان دولت رسیدگی می شود؛ اما اگر مرگ ستار بهشتی قتل عمد تشخیص داده شود، رسیدگی آن در صلاحیت دادگاه های کیفری استان خواهد بود.

قرار بود جلسه دادرسی پرونده مرگ ستار بهشتی پنجم آبان ماه امسال در شعبه 1057 دادگاه کارکنان دولت رسیدگی شود که با اعتراض وکیل اولیای دم مبنی بر قتل شبه عمد خواندن مرگ ستار بهشتی، پرونده به دادسرا بازگشت.

دادسرا نیز پس از رفع ایرادات مورد نظر دادگاه، پرونده را اواخر آبان ماه امسال مجددا به شعبه 1057 دادگاه کیفری کارکنان دولت ارجاع کرد و قرار بود قاضی درباره اختلاف نظرهای موجود بین من و بازپرس تصمیم گیری کند.

13 آبان امسال، یک سال از مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویسی که مرگش سه روز پس از بازداشت اعلام شد؛ گذشت و هنوز این پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد.
پیک ایران

بی خبری از وضعیت افشین ندیمی و مهرداد صبوری

از وضعیت سلامت افشین ندیمی ومهرداد صبوری هیچ اطلاعی در دست نیست.
خانواده‌های دو عضو بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی در شهر کامیاران بعد ازگذشت ۲۱ روز همچنان از وضعیت سلامت فرزندانشان که در بازداشت ادارهٔ اطلاعات بسر می‌برند، بی‌خبرند.
به گزارش تارنمای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری،بعد از گذشت سه هفته از بازداشت این فعالین کارگری هیچ خبری از وضعیت سلامتی ایشان در دسترس نیست.

اسامی و مشخصات ٢٤ زندانی سياسي کُرد محکوم به اعدام


آخرین تحقیقات " کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی" نشان می دهد که هم اکنون حداقل ٢٤ فعال کُرد که با اتهام های سیاسی و امنیتی مواجهند در زندان های جمهوری اسلامی ایران در انتظار اجرای حکم اعدام هستند. 
http://kampain.info/mer.php?id=631

حقایقی که رئیس جمهورحسن روحانی نگفت


با گذشت دو روز از گزارش تلویزیونی رئيس جمهور درباره صد روز فعالیت دولت، واکنش‌های مختلفی نسبت به آن ابراز شده است. نماینده خامنه‌ای در سپاه و مشاور پارلمانی رفسنجانی تلویحا از این گزارش حمایت کرده‌اند.

علی سعیدی نماینده ولی فقیه درسپاه پاسداران روز چهارشنبه ششم آذر (۲۷ نوامبر) در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به گزارش صد روزه ریاست جمهوری گفت: ما نباید اجازه می دادیم در دولت دهم بیت‌المال حیف و میل و خزانه خالی شود و یا نباید آخرین ریال‌ها را هزینه می‌کردیم؛ ما نباید قول‌های بیش از ظرفیت‌های موجود به مردم می‌دادیم و انتظارات آنها را بالا می‌بردیم....


۱۳۹۲ آذر ۶, چهارشنبه

درخواست آزادی فوری سید علی اصغر غروی




بیش از سیصد تن از فعالین فرهنگی و اجتماعی اصفهان در نامه ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی فوری دکتر سید علی اصغر غروی شدند.

به گزارش جرس، امضاکنندگان این نامه ضمن اشاره به آیات قرآن، نهج البلاغه، روایات و همچنین اصولی از قانون اساسی و وعده های بنیانگزار جمهوری اسلامی مبنی بر ضرورت و جایگاه ویژه آزادی اندیشه و بیان در نظام اسلامی، تصریح کرده اند:

«بازداشت نابجای قرآن پژوه و دانشمند معاصر جناب آقای دکتر سید علی اصغر غروی، فرزند حکیم و علامه نامدار آیت الله العظمی غروی، که همچون پدر، منادی اسلام حقیقی و اتحاد جهان شیعه و سنی، حاکمیت قرآن و قانون، عاشق عترت و امامت جاویدان حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) و عامل به ایمان و توکل و اخلاق حسنه می باشند را به صلاح ملت و مذهب و کشور و دلسوزان نظام اسلامی ندانسته و نمی دانیم و خواهان آزادی فوری و بلاشرط ایشان می باشیم.»

دکتر سید علی اصغر غروی، پژوهشگر دینی و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران و رئیس شاخه اصفهان این حزب است. این فعال سیاسی 68 ساله که از بیماریهای مختلف در رنج است، در پی درج مقاله­ای از وی در روزنامه بهار در مورد «غدیر» که منجر به توقیف این روزنامه شد، از 19 آبان در بازداشت به سر می برد.

پس از حدود یک هفته انفرادی، شاهین دادخواه به بند 350 بازگردانده شد

فعالان در تبعید: روز دوشنبه 4 آذر 92، دکتر شاهین دادخواه از همکاران سابق حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی، پس از حدود یک هفته انفرادی در زندانهای سپاه، به بند 350 اوین بازگردانده شد.

بنا بر اطلاع “کمپین صلح فعالان در تبعید” ، دکتر شاهین دادخواه، مشاور سابق شورای عالی امنیت ملی،عضو تیم مذاکره کننده در مذاکرات سه جانبه ایران – آمریکا – افغانستان و همینطور مذاکرات ایران – آمریکا – عراق و از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای به ریاست حسن روحانی؛ که روز سه شنبه 28 آبان 92، توسط اطلاعات سپاه به مکان نامعلومی منتقل شده بود، مجددا به بند 350 اوین بازگردانده شد.

اوضاع نامساعد جسمی محمد حسن یوسف پور در پی اعتصاب غذا

اوضاع جسمی محمد حسن یوسف پور سیفی که در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت بیماریش دست به اعتصاب زده است نامساعد گزارش شده است.

این فعال حقوق بشر و کودکان کار از روز جمعه یک آذر در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانیش دست به اعتصاب غذا زده است و در پنجمین روز اعتصاب غذا با افت شدید فشار خون مواجه شده است.

پیش از این کلمه گزارش داده بود که مسئولان زندان اوین به وی قول مساعد داده بودند که به وضعیت درمانی این زندانی سیاسی رسیدگی کنند اما پس از پیگیری های صورت گرفته از طرف وی، مسئولان زندان اوین اعلام کرده اند که دادستانی تهران تاکنون با اعزام وی به مراکز درمانی موافقت نکرده اند.
بر اساس گزارش ، مسئولین بهداری زندان اوین ، دادستانی تهران و مدیران زندان ، هر کدام از حل مشکلات زندانیان بیمار سر باز می زنند و مشکلات بوجود آمده برای این زندانیان را به گردن یکدیگر انداخته و از قبول مسئولیت در قبال زندانیان بیمار شانه خالی می کنند.

مشکل دیسک کمر ، ضربان نامنظم قلب و فشار خون بالا و اختلال در شبکیه هر دو چشم ، عارضه های است که یوسف پور از آنها رنج می برد.

تا آزادی 4 همکار خود و خواستهایمان به اعتراض ادامه میدهیم


ادامه تجمع کارگران پلی‌اکریل : تا آزادی 4 همکار خود و خواستهایمان به اعتراض ادامه میدهیم

در ششمین روز از بازداشت چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران این کارخانه صبح امروز (سه‌شنبه) به منظور آنچه «نشان دادن حسن نیست کارگران به مسئولان» عنوان شده است، تجمع اعتراضی خود را به داخل مسجد کارخانه بردند و در فضایی سر بسته و اجتماعی محدود‌تر نسبت به روزهای گذشته، خواستار آزادی همکاران بازداشتی‌شان شدند.

یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: انتقال تجمع آرام کارگران به درون مسجد کارخانه پس از آن صورت گرفت که به ما (کارگران) گفته شد قرار است تا ظهر امروز هر چهار کارگر بازداشت شده کارخانه پلی اکریل آزاد شوند....

۱۳۹۲ آذر ۵, سه‌شنبه

نوید خانجانی در بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت


 نوید خانجانی فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس محبوس در زندان رجایی شهر، چهارشنبه ۲۹ آبان ماه در یکی از بیمارستان های تهران مورد عمل جراحی قرار گرفت. وی در روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه جاری به صورت تحت الحفظ به یکی از بیمارستان های تهران منتقل و بستری شد. این فعال حق تحصیل همچنین از بیماری روده بزرگ رنج می‌برد و بنا به نظر پزشک متخصص باید مورد عمل جراحی قرار می گرفت.
در عین حال این زندانی سیاسی که از ناراحتی دیسک کمر رنج می‌برد، بر اساس نظر نهایی متخصص مغز و اعصاب معالج، وی باید سه هفته استراحت مطلق در منزل و دور از استرس داشته باشد تاشاید مشکل دیسک کمرش تا حدی بهبود پیدا کند. در غیر این صورت مشکلات ستون فقرات و مهره چهارم و پنجم وی بیشتر شده و نیاز به جراحی پیدا می‌کند. او همچنین دارای مشکل قلبی است و دریچه میترال قلب او دچار ناراحتی است. با توجه به وضعیت جسمانی خانجانی و لزوم درمان و استراحت در محیطی خارج از زندان، وی درخواست مرخصی درمانی کرده است که هم چنان در انتظار پاسخ است.
نوید خانجانی اواخر مرداد ماه سال ۹۱ در جریان برخورد با امدادگران داوطلب زلزله آذربایجان بازداشت و ۱۵ شهریور‌‌ همان سال جهت اجرای حکم به اندرزگاه ۴ سالن ۱۲ زندان رجایی شهر انتقال یافت. او پیش‌تر نیز در اسفندماه ۸۸ بازداشت و پس از تحمل دو ماه انفرادی به قید وثیقه آزاد شده بود.
وی سپس از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم وی در دادگاه تجدیدنظر عینا مورد تایید قرار گرفت. اتهامات وی “عضویت در کمیته گزارشگران حقوق بشر و مجموعه فعالان حقوق بشر” ، “تشکیل گروه محرومین از تحصیل” ، “تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام به واسطهٔ انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با تلویزیون و رادیوهای بیگانه” و همچنین “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” عنوان شده است.

دیوارها محرم دختران درمدارس



دیوارهای بلند مدارس دخترانه قرار است از آنها محافظت و آنها را شاد کند. دیوارهایی که اطراف مدارس دخترانه کشیده می‌شود و به گفته مسئولان آموزش و پرورش در آن دختران می‌توانند حجاب از سر برداشته و با لباس معمولی «آزادانه» درس بخوانند. این موضوع از زمانی مورد توجه قرار گرفت که گفته شد دختران دانش‌آموز در نتیجه فقر حرکتی از ناهنجاری‌های اسکلتی رنج می‌برند. برای همین مسئولان آموزش و پرورش سه راه را برای مفرح کردن دختران در مقابل خود دیدند. اول بلندکردن دیوارها و جوشکاری پنجره‌ها به سمت خیابان به‌طوری که دیگر باز نشوند، دوم ساختن مدارس دخترانه در جایی که از ساختمان‌های بلند دور باشد و راه ندادن مردان به این مدارس.

تجمع دانشجویان امیرکبیر در اعتراض به مرگ کارگر نوجوان




یک کارگر ساختمانی صبح روز گذشته با سقوط از روی داربست ساختمان ابوریحان واقع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درگذشت.

به گزارش ایلنا یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این خبر گفت: «عرفان ممی‌زاده» کارگر ساختمانی ۱۷ ساله ساعت ۱۱ صبح روز گذشته (یکشنبه ۳ آذر ماه) از روی داربست طبقه ششم ساختمان ابوریحان (دانشکده مهندسی برق و مکانیک) واقع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به پایین سقوط کرد و درگذشت.

به گفته این شاهد عینی، این کارگر جوان وسایل ایمنی کار از جمله کمربند مخصوص کار بر روی داربست را به همراه نداشته است.

وی افزود: بعد از این حادثه، بیش از ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در اعتراض به عدم اجرای قانون کار و استخدام کودکان در پروژه‌های ساختمانی این دانشگاه در مقابل ساختمان ابوریحان تجمع کردند.

گفتنی است ماده‌ ۸۴ قانون کار پیش‌بینی کرده، حداقل سن کار در مشاغل و کارهایی که ماهیت آن برای سلامتی یا اخلاق کارآموزان و نوجوانان زیان‌آور است، ۱۸ سال تمام خواهد بود و تشخیص این امر با وزارت کار است.

این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در پایان تصریح کرد: پیمانکار این پروژه ساختمانی که یک نوجوان زیر سن قانونی کار را به صورت روز مزد به کار گرفته است، سایر پروژه‌های داشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله ساختمان دانشکده مهندسی پزشکی را نیز بر عهده دارد.

۱۳۹۲ آذر ۴, دوشنبه

شکایت از قاضی، سهیل بابادی را روانه انفرادی کرد




در پی شکایت سهیل بابادی، زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین از قاضی پرونده خود، این زندانی بلافاصله به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل بابادی زندانی عقیدتی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در پی شکایت از قاضی پرونده روز گذشته به بند ۲۴۰ منتقل شد. او پیش‌تر نیز به دلیل انتشار رنجنامه‌اش در سایتهای خبری از سوی اطلاعات سپاه به تبلیغ علیه نظام متهم گردیده بود.

آقای بابادی مدت ۲۲۷ روز در انفرادی بند ۲الف تحت فشارهای شدیدی از قبیل فحاشی، توهین، ضرب و شتم و تهدید خانواده قرار داشت.

اتهام‌های این زندانی محبوس در زندان اوین «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور»، «توهین به امام و رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» ذکر شده است.

روز جهانی منع خشونت علیه زنان



همزمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان، براساس تحقیق ملی که در ایران انجام شده ۶۶.۳ درصد از زنان از ابتدای زندگی درگیر خشونت هستند که از این میان خشونت ها نسبت به ۱۰.۵ درصد آنها بسیار شدید بوده است. در این تحقیقات ۵۳ درصد از زنان خشونت را در یک سال ابتدایی ازدواج تجربه کرده اند.
امیر حسین جلالی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه اکثر این زنان خانواده را عامل خشونت می‌دانند ،گفت: "از میان زنان تحقیق شده ۲۸.۲ درصد خشونت فیزیک داشتند و ۱۹.۲ درصد خشونت های فیزیکی آنها مربوط به یک سال اول بوده است. همچنین برخلاف تصور که میزان خشونت در سال اول میزان بعد از تولد فرزند و دوره بارداری باید کم باشد اما در این زنان تحقیق شده خشونت در این دوره ها خارج از انتظار بوده است."
براساس این تحقیق، اهواز و کردستان به عنوان خشن‌ترین شهرهای ایران اعلام شده است. تهران نیز از جمله شهرهایی است که میزان خشونت هم در خانواده و هم علیه زنان در آن بسیار زیاد است.
به گفته جعفر بولهری، روانپزشک و رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان در تحقیقات انجام شده میزان خشونت علیه زنان در میان "خانواده‌های کردی به ۸۸ درصد" می رسد.
همچنین آقای بولهری در خصوص وضعیت خشونت در شهر اهواز گفت: "اهواز در مصداق های خشونت علیه زنان به عنوان خشن ترین شهر شناخته شده است. خشونت هایی که گاه منجر به قتل و یا نقص عضو می شود."
به گفته این متخصص خشونت علیه زنان نیاز به بررسی بیشتر دارد، او همچنین عنوان کرد: "یکی از مشکلات جدی در بحث خشونت علیه زنان نبود آگاهی زنان نسبت به نوع خشونت ها است. بسیاری از زنان در واکنش به سوالاتی که ما از آنها می پرسیدیم معتقد بودند که هیچ خشونتی آنها را تهدید نمی کند برخی از آنها نیز کتک زدن همسر را حق یک مرد نسبت به زن می دانند."
براساس آمار سازمان جهانی بهداشت هر ۱۱ ثانیه یک زن در دنیا مورد آزار و خشونت قرار می گیرد و حتی بارداری نیز برای آنها مصونیت ندارد.
درهمین حال مریم رسولیان، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به افزایش خشونت در ایران گفت که این به آن معنا است که "رفتارهای خشونت آمیز در حال تبدیل

۱۳۹۲ آذر ۲, شنبه

آلن ایر در گفت و گو با ایرنا: پیشرفت خوبی در این دور گفت و گوها داشتیم




ژنو - ایرنا - سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا درباره پیوستن جان کری به مذاکرات ژنو 3، گفت: این دور از مذاکرات پیشرفت خوبی داشته است ولی هنوز مذاکرات تحت رهبری خانم اشتون در حال انجام است.

«آلن ایر» در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به ژنو درباره سفر وزیر امور خارجه این کشور به سوییس برای پیوستن به مذاکرات هسته ای با ایران، گفت: همان طور که شما آگاه هستید در این چند روزه این مذاکرات زیر رهبری مذاکره کننده ارشد خانم اشتون خوب پیشرفت کرده است و همین حالا در حال مذاکره کردن و کم کردن اختلافات است.

وی افزود: مذاکرات برای نزدیک تر کردن مواضع در حال انجام است و امیدواریم در ساعات آینده پیشرفت بیشتری داشته باشیم.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا توضیح داد: از آنجایی که مسافت بین آمریکا و سوئیس زیاد است، آقای کری تصمیم گرفتند که سوار هواپیما بشوند تا اگر توافق حاصل شود، ایشان با همتایانشان در ژنو حضور داشته باشند.

آلن ایر در عین حال افزود: هنوز هیچ چیزی نهایی نشده است و طرفین در حال مذاکره کردن هستند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا قرار است فردا صبح به وقت محلی وارد شهر ژنو سوئیس محل مذاکرات ایران و گروه 1+5 شود.

سرگئی لاوروف، وانگ ای، ویلیام هیگ و لوران فابیوس وزیران امور خارجه روسیه، چین، انگلیس و فرانسه نیز به طور رسمی اعلام کرده اند که در این دور از مذاکرات حضور خواهند داشت و شنیده های خبرنگار ایرنا حکایت از حضور گیدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان نیز در این دور از مذاکرات می کند.

۱۳۹۲ آذر ۱, جمعه

اعتصاب غذای محمدحسن یوسف پورسیفی در زندان اوین




چکیده :محمد حسن یوسف‌پور سیفی، فعال حقوق بشر و کودکان کار از روز جمعه یک آذر در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانی وی دست به اعتصاب غذا زده است....
 محمد حسن یوسف‌پور سیفی، فعال حقوق بشر و کودکان کار از روز جمعه یک آذر در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانی وی دست به اعتصاب غذا زده است.

این فعال حقوق بشر از عارضه اختلال شبکیه هر دو چشم رنج می‌برد و بر اساس نظر پزشکان حدت بینایی وی ۴/۱۰ است و با شرایط زندان قابل درمان نیست، همچنین وی با مشکل دیسک کمر، فشار خون بالا و ضربان نامنظم قلب نیز روبرو است.

پیش از این مسئولان زندان اوین به وی قول مساعد داده بودند که به وضعیت درمانی این زندانی سیاسی رسیدگی کنند اما پس از پیگیری‌های صورت گرفته از طرف وی، مسئولان زندان اوین اعلام کرده‌اند که دادستانی تهران تاکنون با اعزام وی به مراکز درمانی موافقت نکرده‌اند.

این زندانی سیاسی پیش‌تر در نامه‌ای که خطاب به مسئولان زندان نوشته و در سایت کلمه منتشر شده بود گفته بود: دادستانی تهران، مسئولین زندان و قوه قضاییه با مانع تراشی و بی‌توجهی، مرگ تدریجی زندانیان بیمار را رقم می‌ زنند. متاسفانه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی بیمار به علت عدم رسیدگی، بیماریشان روز به روز تشدید می‌شود و فقط در صورتی که زندانی بیمار در حال مرگ باشد مسئولان به وخامت حال وی پی برده و دستور رسیدگی می‌دهند و برخی مواقع به این موارد نیز به صورت اورژانسی رسیدگی نمی‌کنند.

محمد حسن یوسف‌پور سیفی در ادامه نامه خود ضمن انتقاد از بی‌توجهی‌ها عنوان کرده بود» وضعیت برخی از زندانیان بیمار بند ۳۵۰ وخیم و نامساعد است بنابراین مسئولیت هر مشکلی برای سلامت و جان آن هامستقیما بر عهده دادستانی، نهادهای امنیتی و سازمان زندان هاست چرا که با بی‌توجهی و اغماض جان زندانیان سیاسی و عقیدتیرا که بی‌گناه در زندان هستند به خطر می‌اندازند «.

محمد حسن یوسف‌پور که از مجریان و تهیه کنندگان صدا و سیما بوده است، پس از حوادث انتخابات ۸۸ و به اتهام عضویت در گروه مجموعه فعالان حقوق بشر، به عنوان مسئول واحد جذب و معرفی، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی توسط قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

این زندانی سیاسی از ۱۸ شهریور ۹۱ برای اجرای حکم ۵ سال و ۶ ماه خود به زندان اوین فراخوانده شد وتا به امروز در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌ برد. وی در یک سال گذشته تاکنون بدلیل مخالفت دادستانی تهران ملاقات حضوری با اعضای خانواده‌اش نداشته است.

۱۳۹۲ آبان ۳۰, پنجشنبه

هدف اصلی انفجارهای بیروت قتل سفیر ایران بود




رادیو فرانسه : یک روز پس از دو انفجار مرگبار در نزدیکی سفارت ایران در بیروت، یک مقام وزارت امورخارجه ایران به خبرگزاری فرانسه گفت که هدف از این انفجارها، قتل غضنفر رکن‌آبادی، سفیر ایران در لبنان بوده، اما وی توانست جان سالم به در برد.

مقام آگاه ایرانی که نامش فاش نشده، امروز به خبرگزاری فرانسه گفت که دیروز قرار بود غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان به همراه ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی سفارت ایران نزد وزیر فرهنگ لبنان بروند. زمانی که انصاری در یک اتوموبیل در ورودی سفارت ایران منتظر سفیر بود اولین انفجار رخ داد.»

در انفجارهای دیروز انصاری، رایزن فرهنگی سفارت ایران به همراه همسر یکی از دیپلمات‌های سفارت و چهار نفر از محافظان سفارت کشته و تعدادی از پرسنل سفارت و اعضای خانواده آنها نیز مجروح شدند.

به دنبال این حادثه، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خـارجه ایران، صبح امروز وارد بیروت شد و در مراسم خاکسپاری کشته‌شدگان شرکت کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه محافظان سفارت ایران که در انفجارهای دیروز کشته شدند به گروه حزب الله لبنان تعلق داشتند و تابوت آنها نیز با پرچم های این گروه مسلح شیعی پوشانده شده بود.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت لبنان، دستکم 25 نفر در این دو انفجار کشته شدند.

این برای اولین بار است که سفارت ایران در لبنان هدف حملات القاعده قرار می‌گیرد. یک استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی بیروت در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفته که این حملات نشاندهنده رویارویی مستقیم القاعده با ایران و تمام حامیان رژیم بشار اسد است.

به نظر این کارشناس سیاسی، عاملان این انفجارها خواسته‌اند این پیام را بدهند که ایران باعث بحران سوریه است.

این درحالی است که معاون وزیر امور خارجه ایران امروز در بیروت گفت: «تنها اسراییل است که می تواند پشت حوادث تروریستی از جمله حادثه دیروز حضور داشته باشد.»

هشت وب‌نگار به اتهام “توهین به مقدسات”‌ در رفسنجان بازداشت شدند


هشت وب‌نگار از جمله یک زن به اتهام “توهین به مقدسات و ارزش‌های اسلامی”، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان رفسنجان در استان کرمان بازداشت شدند.

به گزارش تارنمای محلی “رفسنگ”و به نقل از رادیو زمانه، حسین رئیسی‌نژاد، دادستان رفسنجان گفت: “این افراد با انتشار مطالبی توهین‌آمیز در فضای مجازی، مقدسات دینی مردم و ارزش‌های اسلامی را به سخره گرفته بودند.”

رئیسی‌نژاد افزود: “از آن‌جا که این کار، باعث ایجاد نارضایتی و دل‌نگرانی در بین مردم شده بود، پیگیری موضوع در دستور کار قرار گرفت و با انجام برخی کارهای اطلاعاتی و پلیسی، هشت نفر شامل هفت مرد و یک زن در این رابطه شناسایی و دستگیر شدند.”

دادستان رفسنجان گفت: “این عده با انجام مراحل تحقیقات اولیه با صدور قرار بازداشت موقت به زندان معرفی شدند.”

هویت افراد بازداشت‌شده اعلام نشده است.

نامه حشمت اله طبرزدی به رئیس جمهور فرانسه: آقای فرانسوا اولاند ریاست محترم جمهوری ملت بزرگ فرانسه


با درود های گرم،
ضروری دانستم به اگاهی آن مقام محترم برسانم که ملت فرانسه و در نتیجه دولت و ریاست جمهوری بر آمده از آن، همواره به عنوان یک ملت و دولت متمدن و طرفدار دموکراسی و حقوق بشر، از سوی همه ی ملل به ویژه ملت ایران شناخته شده است. این امر مسئولیت آن مقام در دفاع از حقوق بشر در همه ی کشور ها به ویژه دفاع از حقوق ملت های زیر ستم، همچون ایران و سوریه را تشدید می کند.
و ضروری می دانم به آگاهی برسانم، ملت ایران برای همه ی ملت ها احترام قایل بوده و همه ی دولت های عضو سازمان ملل را به رسمیت می شناسد و تاکید بر احترام متقابل دارد و همواره در مواجهه با آنان از زبان متمدنانه و احترام آمیز که زبان ملت های متمدن و با فرهنگ غنی و کهن است بهره می برد. اما دیکتاتوری های حاکم، اجازه ی ابراز نظر به ملت ها را نمی دهند و شما به خوبی از این امر آگاهی دارید.
بر پایه ی دو اصل ذکر شده در بالا از آن مقام عالی و سایر دولت های انسان دوست و متمدن این انتظار را دارم که رفتار و منش حاکمین رسمی را به حساب ملت متمدن و بشر دوست ایران نگذارند. انتظار دارم در شرایط کنونی حق اساسی ملت ایران که حقی است مسلم و شناخته شده و همانا حق آزادی، دموکراسی و داشتن زندگی شرافتمندانه است را همگان به ویژه دولت فرانسه به رسمیت بشناسند و از آن دفاع نمایند. متاسفم یاد آوری کنم برخی از دولت ها در مذاکرات موسوم به هسته ای، صرفا بر منافع خود تاکید دارند و گویا مسئله ی حقوق بشر که خواست اصلی ملت ایران است را از یاد می برند.
و در پایان جا دارد به عنوان یک مبارز راه آزادی و روزنامه نگار که به صورت مشروط در مرخصی از زندان به سر می برد، از مواضع مترقی دولت فرانسه و کانادا به لحاظ مواضع شفاف اخیر در مواجهه با منافع دولت های سرکوبگر و جانبداری از حق زندگی آزاد برای ملت های زیر ستم، سپاسگزاری کنم. ملت فرانسه ملت مترقی، دموکرات و طرفدار آزادی ملت ها و پایه گذار سنت های دیر پای روشنگری و روشنفکری است. بسیار خرسندم که دولت فرانسه پاس این سنت ها را می دارد و خود را در کنار ملت ایران و سوریه به ویژه در این شرایط بسیار سخت می داند.

با تفدیم درود و احترام.
حشمت اله طبرزدی. 
دبیرکل جبهه ی دموکراتیک ایران
30 آبان ماه/1392/ خورشیدی/ایران/تهران.

۱۳۹۲ آبان ۲۸, سه‌شنبه

اقتصاد برای خر است خمینی


1.  
چرا اقتصاد ایران به این روز افتاد؟ اقتصاد برای خر است خمینی

در نقل قول هایی که در جمع های عمومی و یا دراینترنت از حرف های خمینی میشود، گاهاً پیش می آید که جمله ای دقیق نقل نمی شود و یا همه آن را میگویند اما کسی نمیداند که منبعش چیست.

از آن جمله است نقل قول مشهور اقتصاد برای خر است خمینی.

خمینی اطلاع کمی از اقتصاد داشت.

البته این به تنهایی عیب نیست.

آدم های زیادی هستند که از اقتصاد چیزی نمیدانند، اما خوب از بخت بد انقلاب ایران سکان دست کسی افتاد که خودش که از اقتصاد نمیدانست هیچ، به اقتصاد و تئوریسین های اقتصادی هم حمله میکرد که به چه حقی اقتصاد مطرح می شود و رشته ای که نمودش خربزه و شکم و کاه و الاغ است ، بر اسلام و مسلمین ارجحیت پیدا میکند.

این سخنان آقای خمینی است که در اولین سالگرد اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام ایراد شده است: این جوان‌های ما رفتند، ریختند و اعضای آن‌جا را گرفتند و هیچ آسمان به زمین نیامد این خدمت بود.

شما الآن یکسال است این جاسوس‌ها را در آنجا حبس کردید و خبری نشد الان ما را حصر اقتصادی کردند چه شد؟

مثلا ما کجایمان گیر کرده است؟

آن چیزی که برای ما ارزش دارد اسلام است. .. ما برای شکممان قیام نکردیم ما از انزوا نمی‌ترسیم. استقبال هم می‌کنیم. اما ما منزوی نیستیم. شما خیال می‌کنید ما منزوی هستیم.

برای شکممان قیام نکردیم، برای اسلام قیام کردیم.

چرا اقتصاد ایران به این روز افتاد؟

فردانیوز: فرشاد مومنی استاد سرشناس اقتصاد در یادداشتی به شرح وضعیت فعلی اقتصادد ایران و راه های بروزن رقت از این وضعیت پرداخته است. وی تاکید دارد که اقتصاد ایران در یک دور باطل رکود تورمی گرفتار شده است. در چنین شرایطی چیزی که سرنوشت ساز است بازآرایی سیاست های اقتصادی بر محور اقتضائات بخش‌های مولد جامعه است. این یادداشت در سایت تهران پرس درج شده است.

امروزه بانک ها به عنوان مهم ترین عنصر نظام مالی کشور به شمار می آید . در این بین هر چند که طی سال های گذشته شاهد رشد چشم گیر دیگر بازار های پولی در کشور بودیه ایم اما با این وجود همچنان بخش عمده تامین مالی بخش های مختلف جامعه از این محل صورت می گیرد که از اهمیت و جایگاه آنها در رشد اقتصادی حکایت می کند چرا که بی شک توسعه اقتصادی بدون توجه به بانکداری و بازار های پولی امکان پذیر نیست.

بر همین اساس با توجه به نقش ویژه بانک‌ها در نظام اقتصادی بروز هر گونه شوک یا اختلال در نحوه ارائه تسهیلات بی شک سایر بخش‌ها را نیز متاثر خواهد ساخت بماند که تصمیم گیری در خصوص دیگر ابزار‌های بانکی همچون نرخ سود یا دوره بازپرداخت تسهیلات یا حتی میزان بهره مندی بخش های مختلف از منابع بانکی نیز بخش کلان اقتصادی را تحت تاثیر قرار می ‌دهد به عنوان نمونه تصمیم گیری در رابطه با افزایش یا کاهش نرخ سود بانک، تعیین دوره‌های بازپرداخت یا حتی سهم بخش‌های مختلف همچون صنعت، معدن،کشاورزی ، تجارت و خدمات نیز خود می تواند منجر رونق یا رکود در تولید، افزایش یا کاهش نرخ تورم، رشد واردات یا صادرات و یک کلام بهبود یا رکود اقتصادی شود .

اهمیت سیاست‌های پولی و مالی در شرایطی است که به اذعان صاحبنظران در حال حاضر اقتصاد ایران در یک دور باطل رکود تورمی گرفتار شده است. در چنین شرایطی چیزی که سرنوشت ساز است بازآرایی سیاست های اقتصادی بر محور اقتضائات بخش‌های مولد جامعه است.

این در حالی است که هم اکنون به دلیل طیفی از سیاست‌ها، جهت گیری غیرکارشناسی، شتاب زده و هیجانی اقتصاد ایران با یک مجموعه گسترده از مشکلات و دشواری ها مواجه شده که یکی از آنها کاهش ارائه تسهیلات به بخش‌های مولد جامعه ، افزایش سهم بخش های خدماتی و غیر مولد از منابع مالی و افزایش بی سابقه معوقه های بانکی است.

در نهایت متاسفانه به دلیل سیاست‌های ذکر شده در بازار پول نوعی عدم تعادل بسیار شدید و فسادآور بین عرضه و تقاضای پول ایجاد شد و از آنجایی که سیستم رسمی پولی یعنی نظام بانکی ما قادر به پاسخگویی به این مازاد تقاضا نبود بازیگران عرصه اقتصاد ناگزیر و از سر ناچاری به بازار غیر متشکل پولی روی آوردند حال آنکه بخش های خدماتی که منفعتی برای اقتصاد کشور ندارند از وام های میلیاردی و سودهای ناچیز بهره مند شده اند.

اما در واکنش به سیاست های اقتصادی سئوال اینجاست که ایا کسی فراموش کرده که طی دو دهه گذشته همواره یکی از مشکلات بنیادی بخش‌های مولد ما بحران نقدینگی بوده و آیا به خاطر ندارند که بخش بزرگی از نارسایی‌ها و ورشکستگی‌ها و اشتغال‌زدایی‌ها در بخش‌های مولد ریشه در همان داشته کمبود نقدینگی داشته است.

حال آنکه به گواه مستندات ارائه شده از سوی خود بانک مرکزی تولید کنندگان ظرف چند سال گذشته تحت شعاع منابع و انگیزه های سودجویانه قرار داشته اند چنانچه متولی سیاست های پولی و مالی اسبق به صراحت اعلام کرد که سه چهارم تقاضاهای پاسخ داده شده از سوی بانک مرکزی معطوف به بازارهای غیر رسمی است و این ادعای آشکار رییس کل سابق بانک مرکزی از فربه‌تر شدن رباخوارها و غیر مولد‌ها حکایت می کند.

براستی دلیل این جهت گیری‌های اقتصادی در شرایطی که تجربه سال های گذشته از شکست آنها حکایت می کند چیست؟ سئوالی که می توان پاسخ آن را ریشه و منشأ اصلی همه این سوء‌سیاست‌گذاری‌ها و سوء عملکردها به فقدان تسلط کافی به کاستی‌های نظری و ریشه‌یابی دلایل تجربی شکست برنامه تعدیل ساختاری می توان دانست.

واقعیت این است که فساد گسترده و بی سابقه ای طی 8 سال گذشته نظام توزیع اعتبارات را دچار اختلال کرد. فسادی که بر اثر تحمیل غیرکارشناسی و ضد توسعه‌ای در کشور حاکم بود و دیگر زمان تغییر آنها فرار رسیده است تا اینگونه از این دور باطلی که اقتصاد ایران دچار آن شده خارج شویم. دور باطلی که تنها هنگامی گشوده خواهد شد که بازنگری عمیق و بنیادی درباره این برنامه داشته باشیم و یک بار برای همیشه پرونده آن را مختومه اعلام کنیم.

در انفجارهای روز سه‌شنبه در مقابل سفارت ايران در بيروت


در انفجارهای روز سه‌شنبه در مقابل سفارت ايران در بيروت، شش تن از نگهبانان این سفارتخانه نیز کشته شدند. يک گروه وابسته به القاعده، موسوم به گروه عبدالله عزّام ، مسئوليت انفجارها در مقابل سفارت ايران در بيروت را برعهده گرفته‌است. انفجار دو موتورسيکلت و خودروی بمبگذاری شده در نزديکی سفارت جمهوری اسلامی ايران در جنوب بيروت، پايتخت لبنان، حداقل ۲۳ کشته بر جای گذاشته است.

آغاز دوباره کار بعد از جراحی

درود بر تمامی دوستان نازنینم امروز دو هفته است که از جراحیم می گذرد و حالم نسبتا خوب است و امیدوارم باز هم مثل سابق بتوانم به کارم را ادامه دهم.