۱۳۹۲ اردیبهشت ۳۰, دوشنبه

اسامی نامزدهای ریاست جمهوری فردا اعلام می شود


. شورای نگهبان روز سه شنبه، ۳۱ اردیبهشت اسامی نهایی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری را اعلام می کند. در روزهای گذشته، این شورا اعلام کرد صلاحیت حدود ۴۰ نفر از حدود ۷۰۰ نامزد را  به طور جدی بررسی می کند. حدود ۷۰۰ نفر در انتخابات ریاست جمهوری ایران برای نامزدی ثبت نام کرده اند

در روزهای اخیر، برخی از حامیان آیت الله خامنه ای، به صراحت خواستار رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی شده اند، اما هنوز شورای نگهبان واکنشی نشان نداده است.  

عباسعلی کدخدایی روز دوشنبه 
اعلام کرد اگر کاندیدایی فقط قادر به انجام چند ساعت کار در روز باشد، تایید نمی شود.

چند روزی است که خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه، سن زیاد هاشمی رفسنجانی را دلیل رد صلاحیت احتمالی او عنوان می کند.

این درحالی است که برخی اعضای شورای نگهبان مسن تر از هاشمی رفسنجانی اند. مثلا احمد جنتی که ۸۶ ساله و محمد یزدی، دیگر عضو شورای نگهبان ۸۲ سال سن دارد.


در روزهای گذشته چهره های نزدیک به آیت الله خامنه ای، مخالفت شدیدشان را با نامزدی هاشمی بیان کرده اند. می گویند هاشمی رفسنجانی در وقایع بعد از انتخابات سال ۸۸، با معترضان همراهی کرد و نباید صلاحیت اش تایید شود.


علی مطهری نماینده منتقد دولت می گوید اگر صلاحیت هاشمی رد شود، اصل انقلاب و اصل نظام جمهوری اسلامی زیر سوال می رود.

صلاحیت مشایی
هنوز معلوم نیست صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی هم تایید شود. روز دوشنبه،
محمدحسين صفار هرندی، وزیر سابق دولت احمدی نژاد گفت:«مشايی صلاحيت های لازم برای تأييد توسط شورای نگهبان را ندارد

محمود احمدی نژاد روز یکشنبه درباره او با شورای نگهبان مذاکره کرد و حتی سفر به تایلند را لغو کرد تا در زمان اعلام صلاحیت ها در تهران باشد.

پیشتر مقام های نزدیک به آیت الله خامنه ای هشدار دادند که در صورت رد صلاحیت رحیم مشایی، احمدی نژاد اقدامی جنجالی خواهد کرد.
 
دموکراسی و حذف مخالفان
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری روز دوشنبه، وجود نامزدهای متعدد و بررسی صلاحیت انها را نشانه آزادی و دموکراسی در ایران می داند. این ادعا برای خیلی ها قابل قبول نیست.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد انتخابات قبلی که نه تنها امکان نامزدی در این دوره انتخابات را ندارند بلکه بیش از ۸۰۰ روز است که در بازداشت خانگی اند.


محمد خاتمی رییس جمهوری سابق ایران هم که فرصت نامزدی در انتخابات را نداشت.

مخالفان جمهوری اسلامی هم که از سوی حکومت حقی برای نامزدی در انتخابات ندارند. حتی اکبر اعلمی و قاسم شعله سعدی، دو نماینده سابق مجلس شورای اسلامی که در این انتخابات نامزد هستند، در انتخابات قبلی، رد صلاحیت شدند.
 
رد صلاحیت شوراها
 فهرست نهایی نامزد های تایید شده انتخابات شوراها در شهرهای مختلف نهایی شده و این درحالی است که چهره های اصلاح طلب از رد صلاحیت نامزد های این طیف در انتخابات شوراها خبر می دهند. از جمله روز دوشنبه، 
محمدرضا تابش نماینده نزدیک به اصلاح طلبان به خبرگزاری ایسنا گفت شنیده ها حکایت از رد صلاحیت بسیاری از کاندیدا های اصلاح طلب شوراها دارد.

محمدجواد کولیوند، رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای اسلامی ایران اعلام کرد نامزدهایی که صلاحیت شان رد شده و اعتراض کرده اند، تا روز چهارم خرداد جواب نهایی این نامزد ها اعلام می شود.

در همین رابطه، عبدالرضا مصری، سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها اعلام کرد اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده برای انتخابات شوراهای شهر و روستا روز ۱۲ خرداد مشخص می شود.


نامزدها
اکبر هاشمی رفسنجانی، در دیدار با جمعی از حامیان خود گفت: «با تجربه گذشته و برنامه نو آمده ام.» وی به تشدید بداخلاقی های سیاسی، و تحریف اخبار با هدف تخریب و بدنام کردن رقیب اشاره کرد و گفت: «تداوم این گونه بداخلاقی ها و تخریب ها، مانند یک قیچی دو لبه روزی دامنگیر خود آنها نیز خواهد شد که البته نتیجه نهایی آن، آگاهی بیشتر مردم نسبت به کانون اصلی این جریان ها خواهد بود
 
غلامعلی حدادعادل به خبرگزاری مهر گفت «کنار رفتن برای مصلحت نظام از هر کاری برای من آسان تر است... باید دید کدام کاندیدای اصولگرا می تواند سونامی رای ایجاد کند.» او در یک اظهار نظر دیگر، اعلام کرد «یکی از مبانی اصلی در عرصه فرهنگی این است که رئیس جمهور آینده باید از لحاظ بینشی به رهبری نزدیک باشد

منوچهر متکی، وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نامزد این انتخابات هم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: «یکی از راهکارهای اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور توجه به مساله تولید است... زمان وزارتم، نقدهایم را درون خانواده دولت مطرح می کردم

محسن رضایی، نامزد انتخابات که در مجمع تشخیص مصلحت نظام با هاشمی رفسنجانی همکار است، روز دوشنبه از هاشمی انتقاد کرد و گفت: «هاشمی وقتی تحریم نبودیم هم نمی توانست کشور را اداره کند چه برسد به حالا ... بعد از جنگ برادران بزرگتر ما را به چاه انداختند... در انتخابات با رمز يا ابوالفضل وارد می شوم
 
صادق واعظ زاده، از اقوام آیت الله علی خامنه ای گفت: «برقراری دولتی مستقل و مقتدر، چاره رفع مشکلات کشور است.» وی افزود: «مدیریت تحولات کشور را باید به نخبگان دانشگاه و حوزه سپرد

روز دوشنبه ستادی بنام جوانان حامی سعید جلیلی، اعلام موجودیت کرد. شعار این ستاد «راه امام» است.

همچنین یک تشکل دیگر بنام «دفتر هماهنگی ستادهای مردمی حامیان مشایی» اعلام موجودیت کرد. در بیانیه این دفتر آمده است: «از کاندیداتوری جناب آقای مهندس اسفندیار رحیم مشایی به عنوان یگانه نماد تداوم راه احمدی نژاد در عرصه رقابت های انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری حمایت نماییم

از عبدالرضا داوری و  بهمن شریف زاده به عنوان اعضای این دفتر نام برده اند.
 
انصراف ها
در آستانه اعلام اسامی نامزدهای نهایی انتخابات برخی نامزدهای دیگر از نامزدی انصراف دادند.

محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس اعلام کرد چون ۲۰۰ نماینده مجلس از او در خواست کرده اند، از نامزدی در انتخابات انصراف می دهد. پیش از این خبرهایی درباره رد صلاحیت او مطرح شده بود اما یک نماینده نزدیک به ابوترابی فرد اعلام کرد این مطلب شایعه است.


داوود احمدی نژاد، برادر محمود احمدی نژاد هم که در ماه های اخیر به یکی از منتقدان او تبدیل شده، از نامزدی در انتخابات انصراف داد.

همچنین رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران هم از نامزدی در انتخابات انصراف داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر